Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З Днем народження, ГРОМАДО!

Дата: 30.12.2017 20:20
Кількість переглядів: 966

Фото без опису

    З Днем народження, ГРОМАДО! Сьогодні, 30 грудня, виповнюється рік, як практично розпочала роботу Ленковецька сільська рада об’єднаної територіальної громади. До її складу добровільно увійшло 17 населених пунктів реорганізованих 6-ти сільських рад. На території громади, в 17 населених пунктах розташовано 2446 господарських дворів, в яких проживають 6654 громадян, функціонує близько 87 доріг комунальної власності.
   На підвідомчій території функціонує 13 навчальних закладів (шкіл, ДНЗ, НВК), 19 закладів культури (будинки культури, клуби), 9 закладів первинної медицини та інші об’єкти житлово-комунального господарства соціальної структури.
   В січні-лютому 2017 року були в основному вирішені організаційні питання щодо формуванню виконавчих органів, апарату сільської ради: радою був затверджений виконавчий комітет в кількості 15 чоловік, постійні депутатські комісії, адміністративна комісія при виконавчому комітеті. Затверджено постійний Регламент ради, Статут об’єднаної територіальної громади, склад реорганізаційної комісії. При виконавчому комітеті створена координаційна рада у справах дітей.
   Робота виконавчого комітету Ленковецької сільської ради, впродовж 2017 року спрямовувалась на виконання Законів України, актів і доручень Президента України та Кабінету Міністрів України, розпоряджень голови та власних рішень, реалізацію відповідних заходів щодо забезпечення сталого соціально-економічного і культурного розвитку сіл, підвищення рівня життя населення.
   Особлива увага приділялася питанням виплати заробітної плати, збільшення дохідної частини місцевих бюджетів, соціального захисту населення, організації і благоустрою населених пунктів.
   За звітний період відбулось 11 засідань сесій сільської ради, на яких розглянуто та прийнято 196 рішень. Прийнято ряд програм, спрямованих на соціально-економічний розвиток територій сільської ради.
   На засіданнях виконавчого комітету протягом року розглядалися питання роботи закладів культури, охорони здоров’я, санітарного стану, благоустрою населених пунктів, обстеження багатодітних та неблагополучних сімей тощо.
   Крім цього розглядались питання про виконання бюджету сільської ради, проводився аналіз надходження заяв і скарг громадян та щоквартально затверджувався план роботи виконавчого комітету.
   Незважаючи, що громада утворилася в кінці 2016 року і часу на розрахунки було обмаль, спільними зусиллями фахівців сільської ради, депутатів було досконало прораховано і прийнято бюджет сільської ради на 2017 рік. Доходи сільського бюджету на 2017 рік було визначено в сумі 35714000,00грн., в т.ч. доходи загального фонду сільського бюджету 35632000,00грн., доходи спеціального фонду сільського бюджету 82000 грн.
   Загальний обсяг видатків сільського бюджету на 2017 рік визначено у сумі 35714000,00грн., з них обсяг видатків загального фонду бюджету у сумі 35632000,00грн. та видатків спеціального фонду бюджету – 82000грн.
   До загального фонду бюджету села за 11 місяців 2017 року надійшло власних доходів 16 537 339,67 грн., виконання планових призначень склало 123,6 %.
   До спеціального фонду бюджету села за 11 місяців 2017 року надходження становлять (без урахування міжбюджетних трансфертів та власних надходжень бюджетних установ) 95 479,32 грн., перевиконання до плану на звітний період 92 279,32грн.
  Рік життя - рік дій:

  • Із сільського бюджету виділено 2017 році 46,0 тис. грн на невідкладну первинну медичну допомогу громадянам підвідомчої території, додатково виділено 200,0 тис. грн. для покриття дефіциту по заробітній платі працівникам медичних закладів ( трьох лікарень) Шепетівського району, додатково виділено з місцевого бюджету на підтримку первинної медичної допомоги (щеплення туберкуліну хворим, гемодіаліз, підтримка хворих нефрологічного профілю) кошти в сумі близько 72,1тис. грн.
  • Виділено і освоєно близько 410,0 тис. грн. на проведення поточних ремонтів в навчально-освітніх закладах, ДНЗ підвідомчої території, покращення матеріально-технічної бази закладів.
  • Виділено і використано в 2017 року на оздоровлення дітей пільгових категорій підвідомчої території кошти в сумі 23 тис. грн.
  • За Програмою благоустрою населених пунктів використано 320 тис. грн. (очистка доріг від снігу в 1 кварталі, коронація дерев, дезинфекція громадських криниць, благоустрій кладовищ тощо), у третьому кварталі паспортизовано ще чотири сміттєзвалища підвідомчої території. Станом на 01.12.2017 року паспортизовано 8 сміттєзвалищ підвідомчої території з 12. Робота в цьому напрямку проводиться далі.
  • На протязі року проводиться фінансова підтримка районного спортивного товариства «Колос» з метою залучення молоді підвідомчої території до масового спорту. З місцевого бюджету для реалізації програми використано за 11 місяців близько 178,4 тис. грн.
  • На протязі поточного року органом місцевого самоврядування постійно проводилася робота по залученню і реалізації коштів Державного фонду регіонального розвитку.
  • Для одержання відповідних субвенцій на формування інфраструктури ОТГ в 2017 році для розроблення проектно–кошторисної документації на ряд проектів і реконструкції Ленковецького будинку культури (адмінприміщення сільської ради), заміна вікон, дверей в Коськовецькому та Вербовецькому закладах загальної середньої освіти, капітальний ремонт будівлі Чотирбоцького закладу дошкільної освіти , будівництва котелень в Мокіївському та Ленковецькому закладах загальної середньої освіти, будівництво зовнішніх мереж водопостачання та газопостачання села Ленківці, будівництво зовнішніх мереж водопостачання та газопостачання села Коськів, з місцевого бюджету було виділено близько 470 тис. грн. На реалізацію вищевказаних проектів відповідно проектно–кошторисної документації, передбачається одержання субвенції з обласного бюджету, коштів фонду регіонального розвитку близько 12,0 млн. грн., які повинні бути освоєні в 2017 -2018 роках.
  • Проводилася та проводиться на даний час робота по підготовці об’єктів ЖКГ та соціально- ультурної сфери для роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 роках. Це питання є одним із пріорітетних в роботі органу місцевого самоврядування.
  • 90-95 % одиноких пристарілих, малозахищенних верств населення, сімей, що опинилися в складних життєвих ситуаціях, забезпечено паливом на опалювальний сезон.
  • По очистці доріг комунальної власності від снігу заключенні договора з фермерськими господарствами, приватними підприємствами для надання послуг. На дані послуги в місцевому бюджеті уже передбачено 130 тис. грн.
  • Для покращення житлово-побутових умов проживання учасникам бойових дій, які беруть (брали) участь у зоні АТО, інвалідам Великої Вітчизняної війни, учасникам бойових дій на території інших держав, учасникам Чорнобильської АЕС-мешканцям громади також надавалася допомога на лікування та у зв’язку із стихійним лихом та пожежею.
  • Відкрито стоматологічний кабінет в с.Ленківці.
  • Протягом року змістовно-насиченим було культурне життя громади, події якого постійно висвітлювалися на шпальтах місцевих газет, створеному сайті сільської ради, у спільнотах Facebook.

   Ленковецька сільська рада поступово формує власний імідж, завойовує популярність на Шепетівщині та Хмельниччині, про що свідчить і підтримка народного депутата України Романа Мацоли, депутата обласної ради Миколи Агаркова.
   Ми, в буквальному розумінні цього слова, поступово вириваємося з полону невпевненості і, спрямовані на реалізацію основних чинників місцевого самоврядування – самодостатність та бажання попри все рухатися вперед.
   Наше становлення не було легким. Але воно відбулося , не зважаючи на супротив певних структур, а в окремих випадках – створення суттєвих перепон у вирішенні окремих питань, зокрема і при проведенні формування апарату сільської ради, під час процедури подання та схвалення розроблених проектів щодо освоєння виділених на розвиток громади коштів. Та і саме їх надходження майже в кінці календарного року негативно впливає на стан реалізації запланованого. Але ми знаємо, що своєю невтомною працею ми творимо історію Ленковецької сільської ради, як об’єднаної територіальної громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь