Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошується конкурс на створення офіційної символіки (герба та прапора) Ленковецької територіальної громади

Дата: 22.10.2018 14:02
Кількість переглядів: 1176

   Метою конкурсу є визначення найкращих науково обґрунтованих засад і варіантів художніх вирішень герба та прапора Ленковецької територіальної громади для його остаточного затвердження сільською радою.   

Конкурс проводиться в наступні етапи та терміни:

1 етап – подача заявок на участь у конкурсі та конкурсних робіт – з 18.10.2018 по 18.11.2018;

2 етап – перевірка конкурсних робіт на відповідність заявленим вимогам та обрання із них кращих – з 19.11.2018 по 6.11.2018;

3 етап – громадське обговорення конкурсних робіт та голосування – 27-30.11.18;

4 етап – підбиття підсумків громадського голосування – до 05.12.2018;

5 етап – затвердження Ленковецькою сільською радою офіційної символіки територіальної громади – до 0.01.2019 року.

   Основними завданнями конкурсу, окрім розроблення та створення герба, прапора є збереження історичної та культурної спадщини сіл Ленковецької територіальної громади, утвердження звичаїв і традицій народу, сприяння розвитку туризму, зокрема, поширення інформації про Ленковецької територіальну громаду як культурний, історичний та мальовничий куточок Поділля.

   Конкурсні проекти герба та прапора Ленковецької територіальної громади подаються до 18 листопада 2018 року за адресою: вул. Коськовецька, 56, с. Ленківці, Шепетівський район, Хмельницька область, 30443. Телефон для довідок: 0384020356. Ел. пошта lenkovecka-rada@ukr.net
 

ПОЛОЖЕННЯ

проведення конкурсу на створення офіційної символіки

Ленковецької сільської ради

 

І. Загальні положення
1.1. Положення про проведення конкурсу на створення офіційної символіки Ленковецької сільської ради (далі – Положення) визначає порядок, строки та умови проведення конкурсу на створення офіційної символіки Ленковецької сільської ради, вимоги до його учасників, вимоги до конкурсних робіт.

    1.2. Організатором конкурсу є виконавчий комітет Ленковецької  сільської ради Шепетівського району Хмельницької області.   
1.3.   Порядок проведення конкурсу (етапи, терміни, порядок  громадського обговорення конкурсних робіт, склад   комісії  з відбору  конкурсних робіт) визначається розпорядженням   голови  Ленковецької сільської ради.
1.4. Конкурсні роботи, подані після закінчення терміну подання,   а також ті, які не відповідають вимогам розділу 4 та 5 цього Положення, до участі у конкурсі не допускаються.
1.5. Виконавчий комітет Ленковецькою сільської ради залишає за собою право змінити строки проведення конкурсу, а також скасувати конкурс у разі відсутності конкурсних робіт, що відповідають вимогам розділу 4 та 5 цього Положення.

ІІ. Мета і завдання конкурсу
2.1. Конкурс проводиться з метою визначення найкращих конкурсних робіт із створення офіційної символіки Ленковецької територіальної громади, а саме:
- створення ескізу герба та прапора територіальної громади;
2.2. Завданнями конкурсу є:
- залучення максимальної кількості учасників до розробки офіційної символіки Ленковецької територіальної громади;
- пробудження у мешканців територіальної громади почуття патріотизму, поваги та любові до отчого краю, національної самосвідомості;
- розроблення та створення офіційної символіки територіальної громади (герба, прапора).

ІІІ. Порядок участі у конкурсі
3.1. У конкурсі можуть взяти участь як фізичні, так і юридичні особи.
3.2. Участь у конкурсі безкоштовна.
3.3. Для участі у конкурсі особа подає заявку, зразок якої додається, та документи визначені розділом 5 цього Положення.
3.4. Учасники можуть подати як одну, так і декілька конкурсних робіт у різних номінаціях.
3.5. Подача учасником конкурсної роботи означає його згоду на її подальше редактування та використання з метою проведення конкурсу.

ІV. Вимоги до конкурсних робіт
4.1. Вимоги до ескізу герба та прапора територіальної громади.

 Герб територіальної громади
4.1.1. Ескіз герба Ленковецької територіальної громади повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.
4.1.2 Ескіз герба повинен відображати характерні особливості населених пунктів, що входять до складу громади, містити малюнки або знаки, що здатні передати унікальність та ідентифікувати Ленковецьку територіальну громаду серед інших територіальних одиниць. Повторення характерних для гербів інших населених пунктів символів і знаків, не допускається.

 Прапор територіальної громади
4.1.3. Ескіз прапора Ленковецької територіальної громади повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.
4.1.4. На ескізі прапора має бути розміщений герб або його елементи, інші символи. Співвідношення сторін прапора має становити 2:3.

V. Вимоги до комплекту конкурсних робіт
5.1. На конкурс зі створення ескізу герба та прапора територіальної громади учасник подає (надсилає) наступні документи:
- заявку на участь у конкурсі (зразок додається);
- кольорове зображення герба територіальної громади (на аркуші паперу формату А-4 та в електронному вигляді у форматі jpg, png, gif з розширенням не менше 600 dpi);
- короткий опис герба із зазначенням значення зображених елементів, символів (на аркуші паперу формату А-4 та в електронному вигляді у форматі doc, docx);
- кольорове зображення прапора територіальної громади (на аркуші паперу формату А4 та в електронному вигляді у форматі jpg, png, gif з розширенням не менше 600 dpi);
- короткий опис прапора із зазначенням значення його кольорової гамми та зображених на ньому елементів і символів (на аркуші паперу формату А-4 та в електронному вигляді у форматі doc, docx).
5.2.З метою виготовлення ескізного проекту герба і прапора Учасник конкурсу повинен:
1) виявити, вивчити і встановити зміст і причини виникнення всіх давніх знаків, які використовувалися територіальною громадою;
2) у випадку використання у давньому гербі символів, поширених в інших знаках, ввести додаткові геральдичні фігури, які вказували би на приналежність нового герба конкретній території чи територіальній громаді; 3) у разі вживання у давньому гербі елементів, не придатних для використання у сучасних умовах, та у разі відсутності будь-яких даних про давні герби розробляються нові знаки. Для досягнення юридичної та геральдичної грамотності при створенні знаків велике значення має використання сюжетів легенд, пов’язаних із виникненням та розвитком населених пунктів територіальної громади, розкриття змісту назви поселень, відображення якихось специфічних місцевих особливостей.

VI. Порядок подачі конкурсних робіт
6.1. Конкурсні роботи подаються або надсилаються поштою до виконавчого комітету Ленковецької  сільської ради на адресу:  вул. Коськовецька, 56, с. Ленківці, Шепетівський район, Хмельницька область, 30443. Телефон для довідок: 0384020356. Ел. пошта
lenkovecka-rada@ukr.net

 

                                                                                                               Додаток  
 
ЗАЯВКА

на участь у конкурсі на створення офіційної символіки
Ленковецької територіальної громади


           Прошу  дозволити  мені участь у конкурсі зі створення ескізу герба та прапора Ленковецької територіальної громади.
           З умовами проведення конкурсу на створення офіційної символіки Ленковецької територіальної громади ознайомлений та погоджуюсь.

 

Дата                                                                                                    Підпис


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь